assadad

 
 

Ar žinote?

Vienas iš vertingiausių bažnyčios interjero fragmentų - dešinėje šoninėje navoje esantis iš tamsaus smiltainio pastatytas Andriaus Valavičiaus antkapinis paminklas, įrengtas brolio Jeronimo Valavičiaus iniciatyva. Paminklas apie 1640 m. sukurtas žinomo flamandų kilmės skulptoriaus Vilhemo van den Blokės vardo dirbtuvėje.

 
 
 
 
 
Naujienos Tytuva 2011
 
 

Tytuva 2011

El. paštas Spausdinti PDF

Tytuvėnų miesto šventė „TYTUVA – 2011“ vyko 27 kartą. Po iškilmingo šventės atidarymo scenoje tradiciškai pirmieji pasirodė vietiniai dainorėliai ir šokėjėliai: Tytuvėnų gimnazijos meno skyriaus mokiniai ir Tytuvėnų kultūros centro meno mėgėjų kolektyvai.

Vėliau scenoje šėlo ir publiką linksmino Deivydas Zvonkus ir Telšių Smaragdinis choras. Prapliupęs lietus neišgąsdino nei atlikėjų, nei klausytojų. O scenoje pasirodžius Tytuvėnų ir Šedbarų liaudiškos muzikos kapeloms šokti pradėjo ir jauni, ir seni.

Trumpos pertraukėlės metu numalšinę alkį ir troškulį, šventės dalyviai linksmai šėliojo iki vidurnakčio, grojant grupei „Tabasco“. Šventę organizavo Tytuvėnų miesto seniūnija, Tytuvėnų kultūros centras, Tytuvėnų gimnazija.



 
 
www.kvepalai.ltkvepalai.ltwww.spargalkes.ltspargalkes.ltwww.tytuvenai.lttytuvenai.lt